O mnie
mgr Ewa Jagodzińska-Piekarniak
dietetyk kliniczny, psychodietetyk
dietetyk polecany przez Fundację Insulinooporności
Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego kierunku dietetyka oraz podyplomowych studiów Żywienie i wspomaganie dietetyczne w sporcie oraz Psychodietetyki.
Ukończyła szkolenie dla specjalistów School Of Insulinresistance Therapy organizowane przez Fundację Insulinooporności i uzyskała certyfikat „Specjalista przyjazny insulinoopornym”.
Należy do Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków, Polskiego Towarzystwa Dietetyki, jak również Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej.
Pracuje z osobami w każdym wieku, zarówno dorosłymi jak i dziećmi, pragnącymi zmienić swój sposób odżywiania.
Posiada bogate, ponad dziesięcioletnie, doświadczenie w pracy z dziećmi i ich rodzicami.
Jest ekspertem portali internetowych poświęconych zdrowiu, jak również autorką wielu publikacji dotyczących prawidłowego żywienia dzieci oraz diety w zaburzeniach rozwojowych, wypowiadała się dla Newsweek Polska i Metro (Agora), brała udział w audycjach radiowych (Radio WAWA, Radio Kraków oraz Art Radia Bogatynia) i telewizyjnych.
Jest wykładowcą Wyższej Szkoły Rehabilitacji w Warszawie. Prowadziła wykłady podczas konferencji: Congressus Dietetica 2015, Sympozjum szkoleniowego „Nietypowe przyczyny trudnych zachowań u dzieci i młodzieży”, Konferencji Naukowa “Współczesne oblicze autyzmu- diagnoza, terapia, leczenie”, III Ogólnopolskiego Forum Autyzmu „Autyzm nie musi być wyrokiem- współczesne metody diagnozy, terapii i leczenia”, II Ogólnopolskiego Forum Autyzmu „Diagnoza to zaledwie początek- o potrzebie systemowych rozwiązań terapeutycznych, edukacyjnych i społecznych dla dzieci z autyzmem”, I Międzynarodowej Konferencji “Leczenie dziecka z autyzmem-zintegrowane podejście”, Konferencji Naukowej „Współczesne oblicze autyzmu- diagnoza, leczenie, terapia”.
Prowadzi również liczne warsztaty dla pedagogów, psychologów z rodziców z zakresu: wprowadzania zmian w diecie dzieci z autyzmem, Zespołem Aspergera, ADHD, alergiami pokarmowymi, zdrowego żywienia dzieci w wieku szkolnym i przedszkolny czy postępowania dietetycznego m.in. podczas odchudzanie, w chorobach układu krążenia, cukrzycy czy stwardnienia rozsianego.
Cały czas aktywnie poszerzając swoją wiedzę kończy liczne szkolenia, m.in. „Żywienie kobiet w ciąży i małych dzieci”, „Najnowsze trendy w leczeniu żywieniowym alergii i nietolerancji pokarmowych”, „Zaburzenia karmienia u dzieci. Zespołowe postępowanie diagnostyczno – terapeutyczne”, „Problemy żywieniowe dzieci – spojrzenie lekarza i dietetyka”, „Wybrane aspekty praktyczne w poradnictwie dietetycznym”, “Żywienie w sporcie i rekreacyjnej aktywności fizycznej”.
Jest otwartą, ciepłą i wyrozumiałą osobą, która stara się zrozumieć oczekiwania i potrzeby każdego pacjenta. Swoim pacjentom pomaga zrozumieć, że zmiany zwyczajów żywieniowych są możliwe do realizacji.
Praca jest jej wielką pasją, dlatego podchodzi do swoich pacjentów z wielką wyrozumiałością, ciesząc się każdym, choćby najmniejszym ich sukcesem.
Wykorzystując swoją wiedzę i doświadczenie,
postaram się Państwu pomóc w rozwiązaniu wszelkich problemów dietetycznych.